MOI eller Svingvægt? - Golfsmeden

negativ logo
Gå til indhold

MOI eller Svingvægt?

Svingvægt - har det nogen indflydelse?

pluggedingolf.com har undersøgt, om disse 7 myter har betydning for svingvægten på dit sæt.

1. Svingvægt påvirker kølle- og boldhastighed 👍                  JA
2. Svingvægt påvirker launch og spin                                     JA
3. Svingvægt påvirker slaglængde                                  JA 👍              
4. Svingvægt påvirker nøjagtighed                                               JA 👍
5. Svingvægt påvirker din måde at svinge på                                JA 👍
6. Svingvægt kan kun mærkes ved store ændringer i vægt             NEJ👎
7. Høj svingvægt er kun for stærke golfere                                  NEJ

Er du sikker på, at dit golfsæts svingvægt passer til dig?
Som etableret golfspiller har du sikkert hørt om begrebet ”svingvægt”. Det er en metode til at måle, hvor meget et jern eller en kølle ”vejer”.

Svingvægt er et enkelt begreb, der er let at anvende og forstå. Og golfindustrien benytter den, måske fordi den passer ind i golfproducenternes definition af "standard golferen".

Den består i al sin enkelthed i at bestemme, hvor meget vægt der er i den del af jernet, der hænger ud over omdrejningspunktet.
For golfkøller og –jern til herrer er svingvægten normalt D0 – D2.

Det betyder, at hvis du skifter til et lettere eller tungere grip, ændrer længden på din kølle/jern, opnår du en anden svingvægt. Og du vil få en anden "feel" end den, du er vant til.

Derfor er et jerns totalvægt selvfølgelig også en parameter (bestemt af hovedvægt, skaftvægt og gripvægt), når du skal vælge nyt.
Med samme svingvægt i hele dit golfsæt vil der derfor være jern, som du vil føle, er sværere at slå med end andre, fordi du skal bruge mere energi på at bevæge jernet.
DERFOR BØR DU BRUGE MOI-METODEN:

Inertimoment (Moment Of Interia) er et begreb fra den klassiske mekanik, der beskriver trægheden i et roterende legeme, dvs. dets modstand mod at få ændret sin rotationsbevægelse.

For at finde DIN optimale grænse for, hvad dit golfsæt skal være, tilføres der vægt på dit jern, indtil du ikke længere rammer bolden optimalt.

Det betyder reelt, at hovedvægten bliver for stor, og du derfor skal bruge flere kræfter, så du kommer til at ramme dårligere.

Med MOI-instrumentet kan værdien findes, så dine øvrige jern kan ændres til samme MOI-værdi. Det vil betyde, at de lange jern vil blive lettere (målt fra svingvægtsmetoden).

Der, hvor den største forskel vil være, er i det faktum, at der er kun en optimal MOI-værdi for dig.

DERFOR ER DET EN GOD IDE ALTID AT FÅ KONTROLLERET UDSTYRET FOR AT VÆRE SIKKER PÅ, AT DET PASSER TIL DIG OG DIN MÅDE AT SPILLE GOLF PÅ.
MOI-tilpasning af et golfsæt til DINE værdier er set med en clubfitters øjne den eneste rigtige fremgangsmåde at bygge et golfsæt, som passer – til DIG.

Når du står i golfshoppen og kigger på de mange mærkers forskellige sæt, ser du, hvad den etablerede golfindustri synes, du skal spille med lige nu.

Passer det så til dig og dit golfsving? Vi er ikke bygget ens eller har ens sving.

Som clubfitter er min opgave at hjælpe dig ved at rette på dit golfsæt, så det passer til DIG og DINE unikke specifikationer.

Bare at nævne nogle af dem: griptykkelse, skaftlængde, skaftflex, lie-vinkel, MOI.

Den individualitet finder du ikke på hylden i golfforretningen eller online.

Vær opmærksom på, at ethvert golfsæt kan tilpasses til DIG, men kun med en omhyggelig dialog, hvor dine ønsker og forventninger afdækkes forud.
 
Herefter aftales fremgangsmåden.

Ring 2099 1455 og hør nærmere.
Golfsmedens adresse
Tilbage til indhold