HVORNÅR ER DET BEDST AT BLIVE FITTET

Det afhænger af, om du er nybegynder eller en mere etableret golfer.

Der er forskellige niveauer for golf fitting eller individuel tilpasning. Det afhænger helt af, hvad dit nuværende niveau er, hvad du vil opnå shortterm, og hvad dine langsigtede mål er.

MEN LAD DET VÆRE SAGT MED DET SAMME.

ALLE KAN HAVE GAVN AF AT FÅ SIT SÆT FITTET

Som producent er formålet at lave golfudstyr, som passer til så mange som muligt. Derfor går de ud fra en standardskabelon med nogle tolerancer, de selv definerer. Når sættene produceres, godkendes de i kvalitetskontrollen, hvis sættene er indenfor disse tolerancer.

Når du køber et golfsæt, gør du det ud fra egne motiver kombineret med en overbevisning om, at golfsættet har de værdier, der er offentliggjort.

Jeg vil påstå, at min. 80% af alle golfsæt kan forbedres ene og alene, fordi de ikke passer til den, der spiller med det.

At træne og spille med udstyr, der ikke er optimeret til at yde så tæt på 100% som muligt, er ikke konstruktivt. Forklaringen på, hvorfor du har et favoritjern, kan sikkert findes her.

Lad mig hjælpe dig med at gøre alle dine jern til dine favoritjern.

Derfor anbefaler jeg dig at kontakte mig, så vi sammen kan finde ud af, hvornår du skal begynde at spille med et sæt, der er tilpasset til dig.

Mine grundholdninger er:

  1. brug dit naturlige sving og tilpas udstyret til det.
  2. spil med det letteste skaft, du kan kontrollere
  3. spil med det blødeste skaft, du kan beherske
  4. Mit mål for dig: en god oplevelse med dig i centrum, så du får maksimal glæde af de mange timer, du bruger på golfbanen

Hvordan kommer vi igang?

Vi har måske ikke mødtes før, og derfor har jeg ikke set dit sving.  Men lige nu er fokus på dit udstyr for at sikre, at det passer til dig.

Jeg har brug for at høre fra dig, hvordan du mener, dit spil er. Hvilken kølle/jern er din favorit, som du altid rækker ud efter, når du vil være sikker på et godt slag. Jeg vil også gerne vide, hvor ofte og hvordan du træner, hvad dit handicap er, og naturligvis også navnet på din hjemmeklub.

Sidst, men ikke mindst vil jeg gerne høre om dine mål og forventninger, både til, hvad jeg kan bidrage med, og hvordan du vil gribe den videre proces an.

Og lad mig sige det med det samme: Fitting af dit udstyr er ikke noget, der kan gøres her og nu, men kræver samarbejde, afprøvning og feedback over en periode.

 

Og lad mig sige det med det samme: Fitting af dit udstyr er ikke noget, der kan gøres her og nu, men kræver samarbejde, afprøvning og feedback over en periode.

Den måde, jeg arbejder på, tager tid. Hver parameter, der bliver ændret, skal du have tid til at afprøve i ro og mag i dine egne omgivelser – uden indblanding fra mig.

Jeg baserer IKKE en tilpasning eller fitting på, at du slår nogle få slag ind i et net. Det styrer du selv i dit eget tempo.

Registrering af dit sæts data

Samtidig med, at jeg måler dit udstyr igennem og registrerer de data, jeg får, beder jeg dig med dine egne ord fortælle mig mange af de ting, som jeg nævnte ovenfor.

Opmålingen af dit nuværende sæt er vigtig. Jeg får nemlig en indsigt i, hvad du oprindeligt har ønsket. Det tager måske 30-40 minutter, da jeg også skal finde leverandørens specifikationer og sammenligne disse med dit sæt.

Data inkluderer: statisk vægt, svingvægt, aktuel længde, loft- og lie-vinkler, gripstørrelse, MOI og frekvens/flex på skafterne. Nogle af disse data oplyses dog ikke af leverandøren. Jeg registrerer derfor mine egne målinger, fordi de er vigtige i min bedømmelse af dit sæt. Dit sæts nuværende stand vil også indgå i evalueringen.

For at være sikker på, at dit nuværende sæt passer til dig, vil nogle statiske mål som håndled-til-jord og håndstørrelse blive noteret.

Præsentation af mine tal og anbefaling

Når opmåling af udstyr og af dig er færdig, vil vi sammen gennemgå de data, jeg har registreret. Jeg forklarer dig betydningen af de forskellige værdier, og hvordan den ene værdi kan påvirke den anden. Jeg giver dig min anbefaling på, hvad der bør gøres ved dit sæt, så du er på vej mod at opfylde dine mål.

Forskelle i loft- og lie-vinkler fra producentens data justeres ind – i samråd med dig. Der kan være en speciel forklaring bag de aflæste værdier, som jeg skal tage højde for.

 

Pris for denne opmåling og justering af dit golfsæt

Jeg opererer med en timepris på kr. 600,- + moms.

Så indtil videre har det kostet ca. kr. 450,- + moms

Hvordan kan du tænke dig at gå videre?

Når du har fået disse oplysninger, er det din afgørelse, hvor meget du vil have, jeg skal gøre.

 

  • Det kan være udskiftning af grips. Slidte grips eller forkert tykkelse på grip medvirker til at slå dårligere slag.
  • Ændring af “feel”, så dit favoritjern i sættet kan blive til alle jernene i sættet. 
  • Hvis der er forskellig længde sættet igennem, eller hvis dit mål håndled-til-jord indikerer, at sættet kan forlænges/forkortes, kan dette gøres i samme arbejdsgang som udskiftning af grips.
  • Hvis flex i skafterne ikke passer til din svinghastighed, kan det være en mulighed at beholde hovederne og skifte skafter. Det er med garanti billigere end at købe et nyt sæt.

Med disse ændringer er du nu klar til at afprøve, hvordan sættet nu performer. Og det kan du gøre i din takt på din hjemmebane, så du har mulighed for at sammenligne dine oplevelser før og efter justeringerne.

Når du har haft tid til at vænne dig til dit ”nye” sæt og finde din nye ”feel”, kontakter du mig, så jeg kan registrere de ændrede værdier på testjernet. Med det som udgangspunkt kan jeg derefter tilpasse de øvrige jern til samme værdi.

Det er din beslutning

Det er op til dig at afgøre, om og i så fald hvordan du vil videre. 

En ting er i hvert fald sikkert. Du skal afprøve, hvad vi i fællesskab har gjort med dit nuværende sæt for at se, om det lever op til dine forventninger. Så kan du give mig din feedback, når vi mødes.

 

Jeg har i hvert fald prøvet at rådgive dig efter mine bedste evner.

Men DU er den ENESTE, der afgør, om jeg har lykkedes.

 

Du kan også følge med på golfsmedens sociale medier, så du kan holde dig opdateret på events, trends og nyt udstyr

Danish DA English EN
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.