Golfsmedens historie i årene fra 1993

Golfsmedens historie startede i 1993, da jeg blev lokket ud at spille golf sådan rigtigt for første gang. Passebæks bane var en udfordring, især med et sæt gamle bladjern med stålskafter og indtørrede lædergrips. Men selv efter at have brugt 10 slag i en bunker - uden at komme op af sandet - blev jeg ikke afskrækket.

Jeg havde ingen ide, hvad det kunne føre med sig, da jeg et halvt års tid senere tog til England for hos Golfsmith at lære det basale i at bygge og reparere golfudstyr. Jeg har faktisk stadig den Persimmon kølle, som blev den afsluttende prøve i at restaurere en gammeldags trækølle.

Det tog næsten 15 år at definere mine ambitioner

At jeg havde ambitioner om at bygge kvalitetsudstyr til golfspillere, har jeg været næsten 15 år at finde ud af. 

Sammen med min daværende kollega meldte vi os ind i Gilleleje Golfklub, hvor vi fik banetilladelsen - nøglen til golflivet!
Efter et års tid flyttede jeg til Fredensborg Golf Club, som blev mit private golfholdepunkt frem til 2008. Her blev jeg også introduceret til det at være frivillig. IT-udvalg, Handicapudvalg og Turneringsudvalg blev oplæringssteder, som skulle komme mig til gavn videre i golfverdenen.

Jeg hyggede mig med at spille golf, mens jeg fra 1995 drev golfshoppen på Nivå Golf, Toftegaard. I 1998 udvidede  Nivå Golf gennem investeringen i LøvbJerggård og fik dermed mulighed for etablering af en rigtig 18-hullers bane - samtidig med den nuværende 9 hullers og en Par3-bane.

Der blev tid til at spille bl.a. Pinehurst (7 af 9, 18-hullers baner), St. Andrews Old Course, Troon, Glenn Eagles, Tpc Sawgrass og andre superbaner rundt om i Europa og det nordlige Afrika.
 
I løbet af ca. 4 år var jeg nede i handicap 8,5 samtidig med, at jeg nu også var blevet garantiværksted for TaylorMade og Wilson indtil ca. 2008. Her blev jeg ansat i Gilleleje Golfklub som administrationschef, hvor jeg fik implementeret skiftet fra EAGLE til Golfbox, inden GGK og mine veje skiltes i sommeren, 2009.

Lysten til golf forsvandt

Lysten til at spille golf forsvandt stort set fra 2010, hvor det årlige golfspil faldt til 5-10 runder om året.

Og så syntes jeg, det var lige meget med at være klubmedlem, og kunne derfor melde mig ind som Loyalty Club medlem i Øland Golf Klub. Og der er jeg stadig.

Lysten til at bygge og reparere vokser – lysten til at spille ikke rigtig

Gennem årene har kunder stillet større krav til Golfsmedens ydelser, som er blevet stadig mere avancerede og innovative, udviklet til at møde alle slags spilleres behov. Der er investeret både tanker til udvikling af nye værktøjer og metoder, energi og ikke mindst penge i opbygning af demo-udstyr. Det har betydet en ændring i sammensætningen af leverandørgruppen og et udvidet fokus på golf fitting af nuværende udstyr og custom built udstyr, måske med "genbrug" af det nuværende sæt. Og samtidig mit mål om at tilbyde den bedste golf fitting i Danmark

Fra historie tilbage til nutid og fremtid

Begrebet "Golf fitting" har for mig gennem min udvikling fået en helt anden betydning og fokus på at gå i dybden med et sæts specifikationer og optimere, hvor det er muligt. "Golf fitting" er mere end "bare" et andet grip, opmåling af skaftets længde og valg af skaft flex.
 
For mig er belønningen det personlige engagement i den enkelte kunde og dennes fremgang på banen. Et opkald eller en mail med nyt om et forbedret handicap eller noget tilsvarende er guld værd. Det betyder, at kundens og mit samarbejde rent faktisk har givet det umiddelbare resultat, der var håbet på. 

Og det er vel det, det drejer sig om, ikk'?

Servicevogn

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Verified by MonsterInsights