Golf fitting for Martin

Optakt

I foråret 2019 var jeg hos Niels (Golfsmeden) for at få justeret loftet på mine jern. Snakken faldt på muligheden for nye wedges til 2020 sæsonen. Niels gav mig et Tour Edge EXOTICS CBX BLADE wedge hoved i hånden. Udover navnet på wedgen kunne man ikke se forskel på den og de mere kendte mærker. Så jeg var straks solgt.

Niels anbefalede nogle STEELFIBER skafter fra Aerotech – en blanding af grafit core og stål yderlag. Skaftet har de bedste egenskaber fra begge typer. Trods min forfængelighed om at skulle bruge grafitskafter valgte jeg at prøve dem. Og efter ca. 4 måneder vil jeg ikke spille med andet. Niels har mange andre modeller af skaftet, så der er rigeligt at prøve.

Derudover viste han mig også EXOTICS CBX BLADE jernhoveder – med samme reaktion. De er SUPERFEDE. Da jeg ville skifte mit jernsæt ud, var det ikke aktuelt, men custom fitting tiltalte mig meget, selvom jeg havde ikke prøvet det før. Jeg undersøgte straks de materialer og egenskaber som hovederne og skafterne var lavet af (Jeg gør ikke noget uden at undersøge produktet), det er de bedste materialer i branchen.

Næste skridt

Vi aftalte at mødes, hvor jeg kunne prøve wedges og jern. Niels havde inviteret en landsholdspiller med, da han på det tidspunkt spillede med det sæt fra Niels, som jeg var interesseret i. Lidt grænseoverskridende at skulle slå bolde foran en landsholdspiller. Jeg blev imponeret af, hvor lige jeg kunne slå både wedges og jern. Selv på range græs var der backspin fra 58* til 7 jern.

Jeg havde min bekymring, om jeg kunne spille med blade jern i hcp 9.6, men den lagde jeg meget hurtigt fra mig. De er MEGET nemme at slå. Jeg slog dog ikke så langt som med mine gamle jern (svært at sammenligne, da de er bukket 3* stærkere).

Tilpasning og justering

Niels har dog justeret (spinet, FLO og MOI matchet) hele sættet over vinteren til nogle længder, jeg er mere end tilfreds med. Så jeg bestilte 4 wedges i 58*, 54*, 50* og en PW i CBX blade udgaven og har løbende tilkøbt flere jern til sættet vinteren over.

Jeg har nu et helt sæt fra Tour Edge (Driver, 3 wood, 2 & 4 jern (iron-wood), 5 til PW i CBX blade og 3 CBX wedges. Jeg havde praktisk talt hele sættet på prøve med flere forskellige skafter. Det var superfedt at kunne prøve sættet på min hjemmebane, hvor jeg kender mine afstande.

Nyt handicap

Efter at have spillet med det færdige produkt fra sæsonstart 2020 har jeg spillet mig ned i hcp 7.

 

Min anbefaling

Niels er altid venlig og rar at snakke med, deler meget gerne ud af sin store erfaring og giver uopfordret råd. Desuden er han meget fleksibel angående afhentning og udlån af udstyr til test. Samtidig er Niels meget konkurrencedygtig på sine priser.

Jeg vil anbefale Niels’s arbejde og produkter til alle, som vil lytte.

Du kan også følge med på golfsmedens sociale medier, så du kan holde dig opdateret på events, trends og nyt udstyr

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Verified by MonsterInsights